Recept: Appels uit de oven met bananen ijs en kaneel

Elke maand we jullie inspireren om een lekker én gezond recept te maken met ons gedroogde fruit. Deze week gaan we met elkaar de keuken in voor appels uit de oven met bananen ijs en kaneel. Een perfect ijsje voor in de herfst!
Benodigdheden voor 3 ijsjes:
- 3 rijpe bananen
- 3 appels
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels agave of ahoorn siroop
- 3 gedroogde appel schijfjes
- Keukenmachine
- Oven
- Optioneel: vermalen steranijs.
Snijd een dag van te voren de 3 rijpe bananen in blokjes en vries ze in.
Verwarm de oven alvast op 180 graden. 
Snijd de bovenkant van de appeltjes er af en hol de appels uit met een lepel tot er een rand van ongeveer een halve centimeter over blijft. Gooi de binnenkant van de uitgeholde appeltjes niet weg! Deze gebruiken we later voor het ijs.
Smeer aan de binnenkant van de uitgeholde appeltjes wat agave of ahoornsiroop en sprinkel de kaneel hier overheen. (Wij houden 1 eetlepel aan, maar voel je vrij om zoveel kaneel te gebruiken als gewenst)
Zodra de oven is voorverwarmd kun je de appeltjes in de oven doen. Vergeet niet om een bakvel te gebruiken omdat de appels wat van hun vocht verliezen. Bak de appels 15-20 minuten. 
Terwijl de appels in de oven zitten kun je de bevroren bananen uit de vriezer halen. 
Wacht even 3 minuutjes totdat ze iets zachter zijn geworden en snijd dit blok nogmaals in kleine stukjes zodat de keukenmachine iets minder hard hoeft te werken. Doe de banaan met de stukjes appel die je net hebt uitgehold in de keukenmachine. Blend de banaan en appel en voeg indien nodig wat water toe. Als je ziet dat het de structuur van romig ijs begint te krijgen kun je de kaneel en eventueel optioneel de steranijs toevoegen.
Waarschijnlijk kunnen de appeltjes nu de oven uit en zijn ze klaar om geserveerd te worden. Schep het ijs in mooie ronde bolletjes uit de keukenmachine de appel in. Garneer met wat kaneelpoeder en een schijfje gedroogde appel.
Enjoy! 
Laat je ons weten wat je van het recept vindt? Stuur ons vooral foto's door van jouw creaties!