Perenpannenkoekjes met gebakken peer

Wat is er nu beter dan in deze koude dagen je dag verwarmend beginnen?

Omdat ik nogal een koukleum ben geworden leek het me een goed idee om een verwarmend recept te bedenken. 
Deze pannenkoekjes zitten boordevol vezels en goede vitamientjes om je dag mee door te komen.
Ontbijt mag altijd een feestje zijn. Je verdient het!

 

Wat heb je nodig?

1 cup (125g)  (glutenvrije) havermout vlokken

1/4 cup (21 gram) hele havermout vlokken

1 eetlepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

agave siroop (ahoorn siroop kan ook)

1 cup plantaardige melk (Ik gebruikte havermelk, soja of kokos kan ook erg lekker zijn)

1 kleine rijpe peer - geraspt

1 Halve peer (Voor topping)

1 lijnzaad-ei (1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels warm water)

 

 

 

 

Wat te doen?

  1. Doe 1 cup (glutenvrije) havermout vlokken in de blender en blend tot een fijn meel.
  2. Mix de havermeel, havermout vlokken, bakpoeder en kaneel in een kom tot alle droge ingrediënten goed verdeeld zijn.
  3. Giet al roerend de plantaardige melk, agave siroop en het lijnzaad ei bij de droge ingrediënten.
  4. Vouw als laatst de geraspte peer door het beslag.
  5. Zet een pan op een laag vuurtje om warm te worden.
  6. Snijd de halve peer in twee kwarten en bak beide kanten in de pan tot ze goud-bruin zijn. (Hier is geen olie voor nodig, door het fruitsap karameliseert de peer)
  7. Maak de pan schoon met een papiertje en vet de pan in met een beetje kokos olie.
  8. Schep het beslag in de pan met een kleine soeplepel.
  9. Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant niet meer nat is en de spatel er makkelijk onder kan.
  10. Bak aan beide kanten tot je de gewenste goud-bruine kleur krijgt.
  11. Als het beslag op is kun je de pannenkoekjes opstapelen tot een mooie toren en decoreren met de gebakken peer, extra stukjes verse peer, agave siroop en eventueel wat gepofte quinoa of nootjes.
  12. Enjoy!