Appel granola

Dit granola recept is super makkelijk, gezond èn crunchy!

Oh en zei ik al dat deze granola super lekker is? Zeker als ontbijt met vers fruit en plantaardige yoghurt of melk.
En als extraatje zal je huis halverwege het bakken heerlijk ruiken!

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

200 gram (glutenvrije) havervlokken

50 gram amandelen gesneden

50 gram walnoten (of pecannoten)

15 gram gepofte quinoa

1 eetlepel kaneelpoeder

1/4 theelepel nootmuskaat

3 eetlepels pompoenpitten

70 gram kokos olie

60 gram agave of ahoorn siroop

6 gedroogde appel schijfjes





 

 Wat te doen?

1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Mix de havervlokken, amandelen, walnoten en pompoen pitjes door elkaar.

3. Mix in een kom de gesmolten kokos olie, ahoorsiroop, kaneel poeder en nootmuskaat poeder goed door elkaar tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
4. Voeg nu het kokos-agave sausje toe aan de droge ingrediënten en roer deze tot alles goed gemengd is.
5. Doe nu de gepofte quinoa erbij en vouw deze er rustig doorheen.
6. Bak de granola zo'n 20 minuten tot de kleur goudbruin is.
7. Hussel na 10 minuten de granola door elkaar zodat ook de onderkant de mooie goudbruine kleur krijgt.
8. Als de granola is afgekoeld kun je de gedroogde appelschijfjes in stukjes snijden of breken en door de granola mixen.
9. Berg de granola op in een mooie glazen pot of gebruik meteen voor een lekkere ontbijt bowl. Enjoy!